Brązowy medal za musy pod marką Musiak
Tradycje przetwórstwa owocowo-warzywnego sięgają ponad 100 lat. W rejonie tym od kilkudziesięciu lat prowadzona jest uprawa jabłek, grusz, wiśni, porzeczek i innych owoców, stanowiących surowiec do produkcji zagęszczonych soków owocowych. Sokpol-Koncentraty Sp. z o.o. z siedzibą w Zagłobie powstała w maju 2005 roku. Zakład zlokalizowany jest na lubelskim „Powiślu”, w malowniczo położonej miejscowości Zagłoba, 15 km od Kazimierza Dolnego, w jednej z większych baz surowcowych w Polsce.
Soki 100%, soki tłoczone (bezpośrednio wyciskane z owoców), smoothie, soki i musy w standardzie „Bio” oraz produkty typu „Baby Food" dedykowane dla najmłodszej grupy wiekowej czyli niemowląt i małych dzieci. Dbałość o jakość produkowanych przez nas wyrobów rozpoczyna się już u dostawców owoców i warzyw. Stała współpraca z plantatorami umożliwia pozyskanie surowca o optymalnych parametrach. Wykorzystujemy jedynie te owoce, które spełniają normy jakościowe.
Wprowadzamy innowacyjne rozwiązania, prowadzimy prace technologiczne oraz inwestujemy w potencjał ludzki, dzięki czemu stale identyfikujemy potrzeby Klientów i zaspokajamy je poprzez produkcję i dostarczanie wyrobów najwyższej jakości. Sokpol-Koncentraty Sp. z o.o. jest nowoczesnym, dobrze zorganizowanym i wyposażonym przedsiębiorstwem produkcyjnym, posiadającym pełną infrastrukturę techniczną w postaci nowoczesnych hal produkcyjnych, magazynów, kotłowni, oczyszczalni ścieków i innych instalacji niezbędnych do prowadzenia działalności, związanej z przetwórstwem owoców i warzyw. Zakład posiada wysoko rozwinięte zaplecze technologiczne, składające się z najnowszych linii produkcyjnych oraz maszyn i urządzeń technologicznych. Firma stale inwestuje w pozyskiwanie i wdrażanie nowych technologii, dzięki czemu jakość oferowanych wyrobów odpowiada światowym standardom.
W ciągu roku Sokpol - Koncentraty przetwarza 100 tys. ton zakupionych owoców, głównie jabłek. Zdolności produkcyjne Firmy to rocznie około 10 tys ton koncentratów, 8 tys. ton przecierów, 12 tys. ton soków NFC oraz 60 milionów musów. Koncentraty, aromaty, przeciery owocowe i warzywne, produkowane w zakładzie są sprzedawane głównie do odbiorców w Polsce, Niemczech, Austrii, Anglii, Rosji, Czech, Holandii, Estonii, Szwajcarii, Norwegii, Słowacji, Szwecji oraz wielu innych krajów świata.
Inspirowani doskonałą lokalizacją rozwijamy swoją pasję do tworzenia i poszukiwania nowych smaków, technologii i koncepcji. Kreujemy trendy na rynku napojowym poprzez wprowadzanie innowacyjnych produktów, rozszerzając systematycznie naszą gamę soków, nektarów, napojów i musów
Wynagrodzeniem za wykonaną pracę bywa nie tylko satysfakcja oraz zadowolenie konsumentów i partnerów biznesowych, ale również liczne nagrody. Przygotowane przez nas produkty pod marką Musiaki zdobyły brązowy medal w konkursie Good Drink w kategorii "Smakuje Dzieciom", a sama firma Sokpol zyskała uznanie tygodnika.........