Przeciery owocowe i warzywne


< powrót Pobierz specyfikację Półprodukty
Przeciery owocowe i warzywne

Nasze przedsiębiorstwo produkuje przeciery owocowe i warzywne.

Przeciery to półprodukty otrzymane poprzez przetarcie przez sito świeżych owoców lub warzyw w celu usunięcia części niejadalnych (skórki, nasiona, ziarenka).

Zawierają tylko naturalne cukry pochodzące z owoców.

Produkowane są bez dodatku substancji konserwujących i barwników.

Sposobem utrwalenia jest obróbka termiczna.

Pakujemy wszystkie przeciery aseptycznie

Krótki czas oddziaływania wysokiej temperatury pozwala na zachowanie barwy i smaku produktu zbliżonego do świeżych owoców lub warzyw.

  • Truskawkowy
  • Truskawkowy z pestką
  • Jabłkowy
  • marchwiowe
  • Malinowe
  • Z czerwonej porzeczki
  • Wiśniowy
  • Z czarnej porzeczki
  • Selerowy
  • Pomidorowy
  • Szpinakowy